Sulčių presas.

 

Sulčių presas yra būtinas įrengimas profesionaliai vaisių ar daržovių sulčių gamybai. Visai nesvarbu esate smulkus ar stambus gamintojas, profesionali sulčių spaudimo įranga yra neatskiriama kokybiškų sulčių gamybos proceso dalis. Siūlome pasidomėti mūsų siūlomais įvairaus pajėgumo ir tipų sulčių presais.

 

Atsižvelgiant į Jūsų gamybos planus, sulčių spaudimui pritaikyti maisto pramonės įrengimai bus pritaikyti Jūsų poreikiams ir Jūsų biudžetui.

Profesionali sulčių spaudimo įranga

 

Nuolatinio veikimo juostiniai sulčių presai užtikrina efektyvią sulčių gamybą iš obuolių ir kitų stambių kauliukų neturinčių vaisių ar daržovių, kaip pavyzdžiui kriaušės, morkos ar burokėliai.

 

Sulčių presu išgaunamos aukštos kokybės sultys, išlaikomas geras gamybos efektyvumas. Siekiant dar didesnio gamybos efektyvumo ar gaminant technologiškai sudėtingesnę produkciją, sulčių presas gali būti instaliuotas kartu su kitais maisto pramonės įrengimais.

 

Siūlome šią sulčių spaudimo ir gamybos įrangą:

 

  • Juostinius presus

  • Dekanterius

  • Centrifugas

  • Sulčių pasterizavimo įrangą

  • Aseptines talpas

  • Sulčių išpilstymo įrengimus

  • Susijusią technologinę įrangą

Kaip vyksta sulčių gamyba juostiniu presu?

 

Per padavimo angą žaliava yra lygiai ir nepertraukiamai paduodama ant apatinės preso juostos (Nr.1). Priėmimo zonoje viršutinė juosta prispaudžia žaliavą prie apatinės juostos tokiu būdu užtikrindama stabilų filtravimo paviršių (Nr.2).

 

Spaudimo zonoje iš žaliavos pradedamos spausti sultys (Nr.3). Išspaustos sultys „pakeliui“ yra surenkamos, o suspausta žaliavos masė juostomis transportuojama toliau, kur yra toliau spaudžiama vis mažėjančio diametro sukamaisiais cilindrais (Nr.4). Proceso pabaigoje pašalinamos išspaudos (Nr.5).

Taigi taikant didėjančio spaudimo bei slinkimo / trynimo jėgas žaliava yra išspaudžiama greitai ir efektyviai.

 

Siekiant dar didesnio efektyvumo šis pramoninis įrenginys Jūsų pageidavimu gali būti papildomai optimizuotas pritaikant linijinio ir periferinio spaudimo sukamuosius cilindrus.

 

Nuolatinis įrenginio plovimas aukštu slėgiu purškiant vandenį proceso metu (CIP) užtikrina nuolatinę aukštą preso suspaudimo jėgą (Nr.6).

Orientacinės įrenginio charakteristikos

 

Juostiniai presai turi pneumatiniu būdu reguliuojamo įtempimo sistemas, todėl įrenginio operatorius, didindamas ar mažindamas spaudimo jėgą, gali nesunkiai pritaikyti presą pagal žaliavos kietumą.

 

Žemiau pateikiamos orientacinės 500 kg/h perdirbančio įrenginio techninės charakteristikos*:

 

  • Perdirbamos žaliavos kiekis:        iki 500 kg/h

  • Įrenginio efektyvumas:                  iki 70 proc.

  • Sukamieji cilindrai:                          3 vnt.

  • Variklio galia:                                     2.2 kW

  • Elektros instaliacija:                        240 v / 50Hz

  • Oro padavimas:                                 8 barai

 

*nurodytas aprašymas yra orientacinio pobūdžio ir gali skirtis priklausomai nuo Jūsų pasirinktos technologijos, gamintojo ir gamybos pajėgumų