Sulčių spaudimas.

 

Sulčių spaudimas yra procesas, technologiškai labai priklausantis nuo to, kokia žaliava, vaisių ar daržovių rūšis, bus naudojama galutiniam produktui gauti. Priklausomai nuo žaliavos sulčių spaudimo mašina skirsis savo techninėmis charakteristikomis. Vienas iš įrenginio pasirinkimo parametrų yra vaisiaus ar daržovės minkštimo išėmimo būdas ir poreikis.

 

Taip pat būtina įvertinti tokius parametrus kaip skysčių kiekis perdirbamoje/spaudžiamoje masėje. Tinkamas technologijos ir įrangos pasirinkimas užtikrins Jūsų gaminamo produkto kokybę.

 

Maisto pramonės įrengimai sulčių gamybai

Parduodame šią profesionalią sulčių gamybos įrangą:

 

  • Juostinius presus sulčių spaudimui

  • Dekanterius

  • Diskines centrifugas

  • Susijusią technologinę įrangą

Pramoninis sulčių spaudimo aparatas

Sulčių spaudimo mašina tinkanti Jūsų poreikiams parenkama pagal technologinius poreikius. Toliau aprašoma keletas maisto pramonės įrengimų, naudojamų sulčių gamybai:

 

Juostiniai presai yra naudojami daug skysčio turinčios žaliavos spaudimui, kaip pavyzdžiui spaudžiant sultis iš paruoštos vaisių ar daržovių masės.

 

Šis pramoninis sulčių spaudimo aparatas užtikrina didelį galutinio produkto kiekį bei itin sausas išspaudas. Specialaus dizaino juostų-diržų sistema sukuria didelį spaudimą ir garantuoja greitą bei efektyvų sulčių spaudimą. Pagrindiniai juostinių presų privalumai:

 

  • Nepertraukiamas veikimas

  • Lengvas valdymas ir aptarnavimas

  • Automatiškai reguliuojamas juostų įtempimas

  • Didelis galutinio produkto išgavimo koeficientas

  • Ilgaamžiškumas

 

Orientaciniai šio įrengimo pajėgumai pateikiami žemiau esančioje lentelėje.

 

Dekanteriai sulčių gamyboje naudojami iš vientisos vaisių ar daržovių tyrės išskiriant išspaudas bei skystas sultis. Šie įrengimai pasižymi aukštu galutinio produkto išgavimo koeficientu bei gali būti panaudojami įvairiuose technologiniuose procesuose. Pagrindiniai dekanterių privalumai:

 

  • Nepertraukiamas veikimas

  • Platus pritaikomumas

  • Greitas ir sklandus perdirbimas

  • Uždara higienos standartus atitinkanti sistema

  • Aukštas produkto išgavimo koeficientas

  • Lengvas pritaikomumas įvairiems vaisiams bei daržovėms

  • Optimalus valymas

  • Reguliuojamas pagal gamybinius poreikius

Diskinės centrifugos su savaime išsivalančiu rezervuaru yra naudojamos mažoms produkte esančioms dalelėms atskirti ir pašalinti.

 

Dėl itin didelės šiame įrenginyje veikiančios išcentrinės jėgos galima iš produkto pašalinti net pačias mažiausias kietasias priemaišas.

 

Šios centrifugos taip pat gali būti naudojamos kaip separatoriai trijų fazių separavimo procese.

Apie partnerį sulčių gamybos technologijose

NAVATTA bendrovė įkurta 1983 metais Italijoje. Po įkūrimo bendrovė ėmėsi veiklos kaip atskirų įrengimų subtiekėjas visiems didiesiems maisto pramonės įrengimų gamintojams Parmoje bei visoje Italijoje, pagamintą įrangą surenkant užsakovo gamybinėse patalpose.

 

Per daugelį veiklos metų NAVATTA išvystė savo kompetenciją ir gamybinę patirtį tokiuose šviežių daržovių perdirbimo procesuose kaip lupimas, skutimas, rūšiavimas, trynimas ir kt.

 

Įmonei nuolat plečiant savo veiklos apimtis 2012 metais buvo įsigyta METRO INTERNATIONAL, bendrovė, turinti dvidešimties metų patirtį kuriant inovatyvias technologijas bei įrangą vaisių perdirbimo, sulčių spaudimo, vaisių piure gamybos, išgarinimo/koncentravimo bei aseptiniuose procesuose.

 

Atsižvelgiant į didelį poreikį rinkoje, be standartinio išfasavimo į 200 litrų tarą NAVATTA taip pat tiekia 3-20 litrų talpos sulčių aseptinio išpilstymo į maišelius (Bag-in-Box) įrangą.